Kos

Ostrov Kos

Informace

Pojeďte s námi v roce 2023 na dovolenou na řecký ostrov Kos, druhý největší ostrov Dodekánského souostroví 

Kos je řecký ostrov v Egejském moři v Dodekanésu u tureckého pobřeží na okraji Kóské zátoky. Na Kosu vás okouzlí krásné pláže při otevřeném moři i v malebných zátokách. Během procházek olivovými háji a vinicemi ucítíte svěžest této nádherné hornaté krajiny. Objevte s námi panenskou přírodu zeleného ostrova, který dýchá typicky řeckou kulturou a kde lidé dodnes praktikují tradiční řemesla jako tkalcovství a hrnčířství. Kos je proslulý i díky tymiánovému medu, který koupíte skoro všude.

Kos je třetí největší ostrov souostroví Dodekanésos, známý především jako rodiště Hippokrata – otce moderní medicíny. Leží v jihovýchodní části Egejského moře, cca 3,5 km od tureckého pobřeží. Okouzlí vás taktéž krajina pohoří Dikaios se zapomenutými vesničkami i pestrá historie ostrova.

Samozřejmostí je velmi kvalitní olivový olej i směsi bylinek a koření. Místní kuchaři vám připraví nejen tradiční řecká jídla, ale i lahůdky mezinárodní kuchyně. Nejlepší rybí speciality vám nabídnou v letovisku Mastichari, ale také v hlavním městě Kos. Tradiční jídla na Kosu jsou stejná jako v celém Řecku – musaka, tzatziki, souvlaki atd. Místním nápojem je kanelada, nealkoholický skořicový nápoj.

Díky rovinatému terénu podél pobřeží je nejčastějším dopravním prostředkem jízdní kolo, na němž můžete podnikat výlety. Ostrov má velmi dobře značenou síť cyklostezek. Ideální poloha Kosu vybízí k lodním výletům na okolní ostrovy a do Turecka.

 

Zobrazit mapu

Videa

Ubytování

Detail Zobrazit ubytování
Stravování: all inclusive
  • 2. 6. - 9. 6. (8 dní) od 75 690 Kč 68 121 Kč
  • 9. 6. - 16. 6. (8 dní) od 78 290 Kč 70 461 Kč
  • 16. 6. - 23. 6. (8 dní) od 84 390 Kč 75 951 Kč
Pojeďte s námi v roce 2024 na dovolenou na řecký ostrov Kos, do hotelu Ikos Aria. Hotel Ikos Aria je rozlehlý hotelový komplex a nachází se v klidné oblasti Kefalos na jihozápadním pobřeží ostrova a to přímo u nádherné, 850 m dlouhé písečné pláže s pozvoln…

Pláže

Letoviska

Města

Kos je město kde najdete směsicí starověké kultury a moderního života. Ať jdete kamkoliv, všude narazíte na minulost. Město bylo založeno v roce 366 př. n. l., svou současnou podobu získalo po  zemětřesení v roce 1933, díky této události byly odkryty starověké památky. Centrum města je soustředěno kolem přístavu, jehož dominantou je středověká  pevnost z dob vl…

Zajímavé cíle

Fotografie od klientů

Pro nahrání fotografií do fotosoutěže se musíte přihlásit.