Řecko, Kos24

Letovisko Kefalos

Obrázky

Informace

Kefalos se nachází v nejjižnější části ostrova na stejnojmeném poloostrově (Kefalos). Jedná se o klidnější středisko, které v posledních letech zaznamenává zvýšení popularity u návštěvníků. Celý záliv je rozdělěn na 2 pláže - Kamari a Agios Stefanos. Jedná se o jedny z nejkrásnějších pláží ostrova. Samotná vesnička Kefalos se nachází přibližně 2 km od pobřeží, rozléhá se na menším návrší a skýtá nádherné výhledy do okolní krajiny i na Egejské moře. Čeká Vás zde řádka taveren a kaváren, v malých přístavech Kamari a Limnionas můžete pořídit kvalitní čerstvé ryby nebo navštívit některou z vyhlášencýh rybích taveren. Na poloostrově Kefalos je několik nádherných pláží, některé zůstávají neorganizované a divoké. Nejznámější je Paradise beach ka se sjíždějí i domorodí obyvatelé. Vyhlášenou pláží pro nadšence s plachtou a prknem je zase Agios Theologis Z letiště ostrova Kos se do Keflaosu dostante přibližně po 25 km.

Zobrazit mapu

Ostrov

Pojeďte s námi v roce 2023 na dovolenou na řecký ostrov Kos, druhý největší ostrov Dodekánského souostroví 

Kos je řecký ostrov v Egejském moři v Dodekanésu u tureckého pobřeží na okraji Kóské zátoky. Na Kosu vás okouzlí krásné pláže při otevřeném moři i v malebných zátokách. Během procházek olivovými háji a vinicemi ucítíte svěžest této nádherné hornaté krajiny. Objevte s námi panenskou přírodu zeleného ostrova, který dýchá typicky řeckou kulturou a kde lidé dodnes praktikují tradiční řemesla jako tkalcovství a hrnčířství. Kos je proslulý i díky tymiánovému medu, který koupíte skoro všude.

Kos je třetí největší ostrov souostroví Dodekanésos, známý především jako rodiště Hippokrata – otce moderní medicíny. Leží v jihovýchodní části Egejského moře, cca 3,5 km od tureckého pobřeží. Okouzlí vás taktéž krajina pohoří Dikaios se zapomenutými vesničkami i pestrá historie ostrova.

Samozřejmostí je velmi kvalitní olivový olej i směsi bylinek a koření. Místní kuchaři vám připraví nejen tradiční řecká jídla, ale i lahůdky mezinárodní kuchyně. Nejlepší rybí speciality vám nabídnou v letovisku Mastichari, ale také v hlavním městě Kos. Tradiční jídla na Kosu jsou stejná jako v celém Řecku – musaka, tzatziki, souvlaki atd. Místním nápojem je kanelada, nealkoholický skořicový nápoj.

Díky rovinatému terénu podél pobřeží je nejčastějším dopravním prostředkem jízdní kolo, na němž můžete podnikat výlety. Ostrov má velmi dobře značenou síť cyklostezek. Ideální poloha Kosu vybízí k lodním výletům na okolní ostrovy a do Turecka.

 

Fotografie od klientů

Pro nahrání fotografií do fotosoutěže se musíte přihlásit.