Ubytování

Naše CK se snaží mít zájezdy dostupné co největšímu počtu osob. Standard ubytoování nemá vždy přímou souvislost s cenou zájezdu. Cenu zájezdu výrazně ovlivňují i náklady na dopravu do místa pobytu. Jsou místa pobytu, kde stojí transfer z letiště cca 500Kč/osoba, ale jsou i jiná místa, kde transfer stojí přes 2000Kč/osoba. To má samozřejmě výrazný vliv na cenu zájezdu. Z tohoto důvodu se může stát, že je prodejní cena zájezdu stejná jako v jiné destinaci, ale ubytování je jiného standardu. 

Studio se skládá z ložnice pro 2–4 osoby, kuchyňského koutu, koupelny, WC, balkonu/terasy. Dvoulůžkové studio má dvě pevná lůžka nebo dvoulůžko. Třílůžkové studio má tři pevná lůžka nebo dvě lůžka (dvoulůžko) a přistýlku. Čtyřlůžkové studio má dvě dvoulůžka nebo dvoulůžko a 2 přistýlky.
V apartmánu jsou dva 2–3 lůžkové pokoje (ložnice, obývací pokoj s kuchyňským koutem), koupelna, WC, balkon/terasa. Apartmány jsou určeny především rodinám s dětmi, není možné očekávat stejný komfort jako ve dvou studiích. Apartmán má dvě pevná lůžka (dvoulůžko) a dvě pevná lůžka (dvoulůžko), nebo dvě přistýlky. Dvoulůžko může být též francouzská postel.
Přistýlka může být pevné lůžko, pohovka, rozkládací gauč, lehátko, palanda, atd. (informujte se v CK).
Kuchyňské kouty jsou vybaveny vařičem, lednicí+mrazák (malý), základním nádobím (skleničky,hrnečky, příbory, hluboké a mělké talíře, salátová mísa, hrnec, pánvička, nůž na krájení (chleba), prkénko na krájení, míchačka, naběračka. Není dovolena příprava ryb.
Vybavení hotelového pokoje naleznete u popisu daného hotelu. Závazné popisy ubytování jsou uvedeny v katalogu.

Pokud jsou studia/apartmány/hotelové pokoje vybaveny klimatizací, je za poplatek, pokud není uvedeno jinak. Platí se pouze v případě, že ji chcete využít. Platba probíhá na místě u delegáta (pokud není uvedeno jinak).

Klimatizaci je zakázáno používat pokud nejste přítomni na ubytování. Pokud dojde například ke "zkratu" elektrické instalace může dojít k požáru. V případě nedodržení tohoto nařízení bude klimatizace odpojena na celou dobu pobytu.

Možnost zapůjčení dětské cestovní skládací postýlky za poplatek 500 Kč/pobyt (nutno nahlásit při objednání zájezdu a mít potvrzeno na smlouvě o zájezdu).  

Úklid, výměna ložního prádla a ručníků probíhá každý 4. den, pokud není u ubytování uvedeno jinak.

Standard ubytování nemá vždy přímou souvislost s cenou zájezdu. Cenu zájezdu výrazně ovlivňují i náklady na dopravu do místa pobytu. Jsou destinace, kde stojí transfer z letiště cca 500 Kč/osoba, ale jsou i jiná místa, kde transfer stojí přes 2.000 Kč/osoba. To má samozřejmě výrazný vliv na cenu zájezdu. Z tohoto důvodu se může stát, že je prodejní cena zájezdu stejná, jako v jiné destinaci, ale ubytování je jiného standardu. 

Věnujte prosím pozornost fotografíím na www a našim videoukázkám. Z fotografií a videoukázek si můžete udělat představu o tom, jaký standard má dané ubytování. Považujte je, prosím za orientační. Videa z jednotlivých destinací mají komentář platný v době natáčení tohoto videa. Závazné služby jsou vždy uvedeny v popisu daného ubytování. Může se stát, že na videu je uvedena např. klimatizace zdarma, ale nyní již není. Obrázky nemusí přesně odpovídat tomu, jak váš pokoj bude vypadat a jak bude vypadat interiér či exteriér penzionu. Případné rozdíly nemohou být předmětem vaší stížnosti. Každý zákazník si může vybrat styl a úroveň ubytování, které budou vyhovovat jeho požadavkům. Nicméně velikost a poloha pokojů (i stejné kategorie) nejsou vždy totožné. Výhled na moře nemusí být ze všech studií stejný.

Vzhledem k tomu, že vnímání kvality i označování kategorie ubytování se mohou v jednotlivých destinacích výrazně lišit, užíváme pro hodnocení ubytovacích zařízení vlastní stupnici kvality služeb. Stupnice kvality služeb hotelů a apartmánů vyjadřuje pouze názor naší CK na kvalitu ubytování tak, jak se jeví z hlediska standardu požadavků středoevropského cestovatele. Upozorňujeme, že kvalita ubytování v apartmánech není totožná s hotelem, neboť jde o odlišný typ ubytovacího zařízení. Nelze například očekávat, že apartmány označené třemi ☺ odpovídají svou úrovní stejně označenému hotelu. Vysvětlení stupnice kvality služeb je uvedeno níže.

☺ velmi jednoduché ubytování s minimálním komfortem a jednoduchým vybavením
☺☺ jednoduché ubytování se základním vybavením určené pro méně náročné klienty
☺☺☺ běžný turistický standard ubytovacích služeb se základním vybavením
☺☺☺☺ velmi kvalitní ubytování, vyšší standard ubytovacích služeb a vybavení
☺☺☺☺☺ luxusní standard ubytovacích služeb a vybavení
+ vyšší kvalita základního stupně

Koupelny ubytovacích objektů nižších kategorií často nejsou vybaveny mýdlem. Doporučujeme si vzít s sebou vlastní hygienické i toaletní potřeby a pro ubytování v apartmánech i mycí potřeby na nádobí. Toaletní papír: vyhazování toaletního papíru do košů bylo v minulosti povinností z důvodu, že většina penzionů měla úzké odpadní trubky a toaletní papír často trubky ucpal. Nyní je většina penzionů již vybavena moderními odpady. Z tohoto důvodu není povinnost vyhazovat použitý toaletní papír do košů, ale do toalety tak, jak jsme zvyklí u nás. V případě, že majitelé penzionu požadují vhazování toaletního papíru do koše, vzhledem ke stáří odpadů (malá průchodnost), jsou povinni zajistit každodenní vynášení košů z wc.

Délka zájezdu je v katalogu vyjádřena počtem dní/nocí (viz katalog). Placená služba je počet noclehů.

Stravování není zahrnuto v ceně zájezdu, pokud u ubytování není uvedeno jinak. Doobjednané snídaně jsou většinou kontinentální. Skládají se z nápoje (káva, čaj), pečiva, másla, sýru nebo marmelády. Večeře jsou podávané. V ceně je salát a hlavní jídlo. Nápoje nejsou v ceně, platí se na místě v € (pokud není uvedeno jinak v popisu ubytování). V případě, že máte zájem o zakoupení stravování, doporučujeme tak učinit až na místě pobytu v hotovosti vzhledem k výhodnosti platby v €. Hotely – naleznete vždy u popisu jednotlivých hotelů.

Wifi

Pokud i na dovolené musíte mít kvalitní připojení na internet, vzhledem ke svému pracovnímu vytížení, doporučujeme toto řešit přes svého mobilního operátora. Ve většině ubytování je wi-fi funkční na pokojích. I přes maximální snahu majitelů těchto zařízení může docházet k výpadkům. Nefunkční wifi připojení nemůže být důvodem k reklamaci.

Hluk
Za hezkých teplých večerů a nocí se v prázdninových letoviscích odehrává rušný noční život, který může způsobit i hluk. Počítejte s tím, že pokud si vyberete vaši dovolenou v živém prázdninovém letovisku nebo blízko plážové promenády, a to zejména během hlavní sezóny, může zde vznikat intenzivnější hluk, který nejsme schopni ovlivnit. Cestovní ruch se stále rozvíjí, což má za následek také stavební činnost, kterou naše CK nemůže ovlivnit, ani jí zabránit. Naše CK vám v případě stížnosti na tuto skutečnost nemůže poskytovat slevy a kompenzace.

Hmyz a další zvířata
V jižních zemích, kde je vlhký vzduch a plno zeleně, se může vyskytovat také nepříjemný létající i lezoucí hmyz, a to i přes  intenzivní snahy hoteliérů a místních úřadů. Počítejte s tím, že bohužel i to patří k exotice těchto zemí. Na vaši cestu se raději vybavte repelentními přípravky a pro klidný spánek také elektrickými strojky s výměnnými tabletami proti hmyzu, které lze samozřejmě zakoupit také na místě. Naše CK nenese zodpovědnost za případně se vyskytující hmyz.Zároveň vás prosíme, abyste na ubytování (interiér, exteriér) nekrmili místní kočky či jiná toulavá zvířata. Po vás může být ubytován klient, který bude mít alergickou reakci a následně bude požadovat jiné ubytování. Nedodržení této podmínky po upozornění delegáta/majitele objektu, může vést k vystěhování z ubytování bez náhrady.

Výše pobytové taxy

Apartments (all key categories)

   1,50 Euro

1-2 Star Hotels

   1,50 Euro

3 Star Hotels

   3,00 Euro

4 Star Hotels

   7,00 Euro

5 Star Hotels

   10,00 Euro

for Villas

   10,00 Euro