1_151762_1500x0

Letovisko Faliraki

  • Ubytování
  • Hotel Grecian Fantasia Hotel Detail

Informace

Na východním pobřeží ostrova, 12 km od města Rhodos, se nachází Faliraki, které v posledních letech vyrostlo v největší prázdninové středisko Rhodu.

Celá oblast je oblíbená především pro své nádherné, několik kilometrů dlouhé, písečné a písečně-oblázkové pláže. Po celé délce střediska Faliraki se táhne široká písčitá pláž lemovaná stromy a tavernami. Dík její rozměru nikdy nenabudete mít pocit, že je přeplněná a to ani v hlavní sezoně. Vstup do vody je zde pozvolný a samozřejmě nechybí plážový servis i půjčovny sportovních potřeb. Na jižním konci pláže najdete dokonce jedinou oficiální nudistickou pláž na ostrově. Atraktivní středisko nabízí svým návštěvníkům množství obchůdků se suvenýry a místními produkty, kavárny, bary, diskotéky a rušný noční život. Všichni příznivci vodních radovánek a zábavy ocení moderní velký vodní park a luna park. Středisko nabízí rozmanitou škálu ubytovacích zařízení, najdete zde velké hotelové komplexy a stejně tak menší, často rodinné, hotýlky či aparthotely. Ačkoliv Faliraki nenabízí historické památky či možnosti různých procházek po okolí, je přesto vhodným výchozím bodem k Vašim výletům s poznáváním blízkého i vzdálenějšího okolí. Doporučujeme podívat se k romantické pláži Anthony Quinna, která je vzdálená necelých 8 km. Nelze vynechat výlet do hlavního města Rhodos, které je díky svému kulturnímu dědictví zapsáno na seznamu UNESCO. Místní autobusová doprava Vám bude velmi snadno dostupná, v letovisku je hned několik zastávek. Zvolíte-li některý z těchto výletů nebo pouze krátkou procházku do malého rybářského přístavu na kraji střediska, jeho centrum a okolí Vám vždy nabídnou možnosti příjemného posezení v kavárně či taverně. Lze právem říci, že Faliraki je správným cílem pro všechny kategorie turistů. Není divu, že Faliraki se těší takové oblibě. Transfer z letiště trvá cca 40 min.

Zobrazit mapu

Ubytování

Detail Zobrazit ubytování
Stravování: polopenze
  • 4. 6. - 11. 6. (8 dní) od 19 290 Kč 16 396 Kč
  • 11. 6. - 18. 6. (8 dní) od 21 390 Kč 18 182 Kč
  • 18. 6. - 25. 6. (8 dní) od 21 590 Kč 18 352 Kč
Pojeďte s námi v roce 2024 na dovolenou na ostrov Rhodos, do letoviska Faliraki, do hotelu Grecian Fantasia Hotel.

Ostrov

Ostrov Rhodos je dlouhý 77 km a široký 37 km. Nejvyšší horou je Atáviros (1215 m). Bývá přezdíván Ostrovem růží nebo také Ostrovem slunce. Velice stálé jasné počasí od dubna až do půlky listopadu, nádherná příroda, kvetoucí subtropická flora a především průzračné moře a čisté pláže, sem lákají každoročně turisty z celé Evropy. Východní pobřeží ostrova má písčité a písčito-kamenité pláže. Je vhodné pro vyznavače koupání, slunění a rodiny s dětmi. Západní větrnější břehy si vybírají spíše milovníci vodních sportů, zejména surfování. Přímořská letoviska žijí pestrým turistickým ruchem od rána až do noci. Nabízejí vše od příjemných procházek kolem obchodů a butiků, přes posezení v typických řeckých tavernách až do noční kluby a diskotéky. Vše, co si jen můžete přát. 

Město Rhodos je chráněno organizací UNESCO. Historické centrum je obehnáno zdí původně vybudovanou po velkém zemětřesení v 6. století př. n. l. Nové město se velmi přizpůsobilo turistickému ruchu. Hosté si mohou vybrat z velkého množství taveren, restaurací, barů, kaváren nebo nakoupit suvenýry v turistických obchůdcích. Obytná část města je ve vnitrozemí. Pláže na Rhodosu jsou velice rozmanité, převážně písečno-oblázkové. Pláží je nespočet a mezi nejznámější patří pláž pojmenovaná podle herce Anthony Quinna. Další jsou Plimiri, Mavos Kavos, Saint George, Prasonisi, Fourni a Glyfada.

Na východním pobřeží ostrova leží malé romantické letovisko Stegna. Je vzdálené 3 km od městečka Archangelos, které si stále udržuje svůj původní ráz. Vzdálenost do hlavního města je 31km. Překrásné městečko Lindos je vzdálené 23 km. Centrem letoviska je malý přístav v zálivu s cca 800 m dlouhou pláží. Krásné písečnooblázkové pláže jsou vybaveny slunečníky, lehátky a sprchami.

V okolí letoviska se za kamennými útesy ukrývají útulné malé plážičky, kde najdete soukromí i v hlavní sezóně. Stegna nabízí klidnější dovolenou a romantiku, kdy si přes den můžete užívat krásných pláží a večer si posedět nad dobrým jídlem či pitím v místních tavernách a barech, nakupovat v obchůdcích se suvenýry nebo se procházet podél šumějícího moře.

Fotografie od klientů

Pro nahrání fotografií do fotosoutěže se musíte přihlásit.