EkaviaApartments02_202086_1500x0

Hotel Ekavi Apartments Hotel

Informace

Pojeďte s námi v roce 2024 na dovolenou na ostrov Kréta, která leží ve Středozemním moři, do aparthotelu Ekavi.

 

Poloha

Příjemný prázdninový apartmánový komplex Ekavi Apartments se nachází v pobřežním letovisku Agia Marina, pouhých 250 metrů od velké písečné pláže s pozvolným vstupem do moře. Centrum střediska je vzdáleno jen několik minut chůze. V bezprostředním okolí se skýtá řada nákupních možností či posezení v tradiční řecké taverně či cafe-baru. Historické město Chania je vzdáleno 8 km a Vy se do něj můžete snadno dopravit místní autobusovou dopravou. Takto můžete shlédnou řadu památek města, jemuž se také nazývá ,,Benátky východu,,. Historie města Vás bude doprovázet doslova na každém kroku.

 

Vybavení hotelu

Areál komplexu je tvořen několika ubytovacími bloky, které jsou obklopeny vzrostlou udržovanou zelení a barevnými zahrádkami. K dispozici Vám bude recepce, sladkovodní bazén a samostatný dětský bazén se slunečními terasami s lehátky a slunečníky (zdarma, na pláži za poplatek). K příjemnému posezení a občerstvení slouží snack/bar u bazénů. Wi-Fi připojení je k dispozici v celém areálu. K aktivnějšímu odpočinku můžete využít střediska vodních sportů na pláži, pronájem vozidel a motocyklů či vyrazit na některý z nabízených výletů po zajímavých místech lokality.

 

Vybavení pokoje

Hotel nabízí ubytování v účelně zařízených studiích a apartmánech. Mají sociální zařízení se sprchou, vysoušeč vlasů, klimatizaci (poplatek), SAT/TV, telefon, kuchyňský kout s lednicí a základní výbavou k přípravě pokrmů, trezor (poplatek), balkón nebo terasu.

 

Zvolit lze mezi studii pro 2 osoby (výhled na okolí nebo na moře), apartmány pro 2 osoby s možností až 2 přistýlek (2 samostatné místnosti, výhled na okolí nebo na moře) a apartmány typu Family s kapacitou až 6 osob (výhled na okolí nebo na moře).

 

Ceny v ceníků odpovídají standartnímu (základnímu) typu pokoje - Studio. Ceny na další termíny a typy pokojů zde.

 

Stravování

Stravování vlastní.

 

Náš názor

Příjemné ubytovací zařízení se studii a apartmány s vlastním kuchyňským koutem a možností ubytování až 6 osob. Oceňujeme hezky udržované zahrady, snadnou dostupnost pláže a centra letoviska. Stejně tak je výhodou snadná doprava do zajímavých míst okolí a jejich blízkost. Hotel je vhodný jak pro páry, tak pro rodiny s vícero dětmi.

 

Odkaz na WWW

www.ekavi-apartments.com

 

Výše pobytové taxy platné od 1.1.2024 v Řecku je pro studia a apartmány 1,50 €/noc/pokoj. Další informace najdete zde .

 

Předběžné časy letů naleznete v sekci ke stažení zde.

 

Zobrazit mapu

Ostrov

Kréta kraluje Středozemnímu moři, je největším a nejjižnějším řeckým ostrovem. Odděluje Egejské moře od Libyjského a Evropu od Afriky. Táhne se v délce 260 km a největší šířka představuje necelých 60 km. Na pobřeží Kréty, jehož celková délka je asi 1 050 km, se nachází mnoho krásných pláží. Většina vyhledávaných míst je hlavně v severní části, ve které se roviny pozvolna svažují. Celková rozloha činí 8 259 km² a počet obyvatel je cca 600 000.

Hlavním městem je Heraklion. Kréta se může pyšnit bohatou historií, archeologickými vykopávkami a četnými legendami. Je to pohádkově krásný ostrov opředený mýty a milovaný samotnými řeckými bohy. Ostrov bájného Daidala a jeho syna Ikara, kteří chtěli na zhotovených ptačích křídlech uprchnout ze zajetí krále Minoa. Podle pověstí se na Krétě narodil v tajemné jeskyni s jezírkem, jakoby vytesané hluboko do svahu hory Dikti, vládce všech bohů Zeus. Jeho matka Rheia ho zde prý porodila tajně ze strachu před svým mužem Kronem, který jí každé novorozeně sebral a snědl, neboť se obával vzpoury svých dětí. Byla to opět Kréta, kam unesl Zeus Evropu, na jejíž počest byl pojmenován náš kontinent. Je též rodištěm světoznámého malíře známého jako El Greco.

Klima na Krétě je středozemní s poměrně mírnými zimami a úplně suchými subtropickými léty trvajícími 6 –7 letních měsíců, každoročně bezmála 300 slunečních dnů. Díky své geografické poloze na jihu Vám zaručí teplou a dlouhou slunečnou sezónu od května do konce října. Stálé počasí, nádherná příroda a velké množství historických památek jsou příslibem krásné a plnohodnotné dovolené i těm nejnáročnějším klientům.

Chania, která do roku 1972 byla hlavním městem Kréty, je se 65 000 obyvateli druhým největším městem Kréty a současně hlavním městem stejnojmenného kraje. Je známa díky svým dlouhým písečným plážím, zeleným zahradám plných palem a cypřišů, olivovým hájům a jablečným plantážím. Zachované jsou památky z dob benátské a turecké okupace. 

Letovisko Platanias se nachází v těsném sousedství letoviska Agia Marina. Letovisko Platanias má malé hezké náměstíčko. Úzkými romantickými uličkami je možno vystoupat až nad letovisko, odkud je nádherný pohled na celé pobřeží. Můžete zde navštívit i krásný kostel nebo jednu z kaváren a restaurací, odkud budete mít nezapomenutelný výhled. V porovnání se sousední Agia Marinou je Platanias o něco větší a rušnější a naleznete zde vše, co v letovisku Agia Marina. Pláže jsou písčité, vybavené slunečníky, lehátky a též nabízí vodní sporty.

 

 

Zajímavé cíle

Recenze

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit.

Fotografie od klientů

Pro nahrání fotografií do fotosoutěže se musíte přihlásit.